Marić: SDP je Bilseni Šahman nudio resor zdravstva ako pređe u ovu stranku

Radiosarajevo.ba
Marić: SDP je Bilseni Šahman nudio resor zdravstva ako pređe u ovu stranku
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Bilsena Šahman

Skupština Kantona Sarajevo prihvatila je zahtjev zastupnice SBB-a Bilsene Šahman da se danas na sjednici raspravlja o kupovini maski od firme njenog sina.

Podsjetimo, radi se o firmi "Panta rei" čiji je vlasnik Bariš Bejtović, sin Bilsene Šahman, koja je kupila 50.000 zaštitnih maski.

Šahman je na početku današnje vanredne sjednice tražila da se hitno raspravlja o nabavci 50.000 zaštitnih maski za Civilnu zaštitu KS preko firme koja je u vlasništvu njenog sina Bariša Bejtovića.

"Neće se preko leđa mog sina izvršavati politička prepucavanja, neće SDA zataškavati svoje respiratore, neće napadati Našu stranku jer mu je babo iz Naše stranke, neće napadati Narod i pravdu jer je tamo NiP-ov čovjek koji nema veze ni sa čim. Evo i njega ispitajte. Neće SDP tražiti da ja podnesem izvještaj o sukobu interesa, a ja ću ga podnijeti ali će ga podnijeti i oni jer ima više sukoba interesa", kazala je, između ostalog, Šahman.

Šef Kluba Socijaldemokratske partije (SDP) Igor Stojanović tražio je da se u dnevni red uvrsti Informacija Vlade KS i Civilne zaštite KS o kupovini maski zbog utvrđivanja eventualnog sukoba interesa.

Zatupnik SBB-a Zvonko Marić kazao da je SDP nudio zastupnici Bilseni Šahman da pređe u ovu stranku a da će zauzvrat dobiti resor zdravstva u Kantonu Sarajevo.

"Zastupnici Šahman su iz SDP-a "za ruku" nudili da upravlja cijelim zdravstvom", kazao je Marić.

Šef Kluba Stranke demokratske akcije (SDA) Mahir Dević tražio je da se danas na sjednici raspravlja samo o rebalansu budžeta i zakonu o uštedama, jer su to trenutno dva najvažnija dokumenta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije